23 Ağustos 2008 Cumartesi

Yeni Tutku PlayStation Portable (PSP)


2005 in sonlarında doğru Sony tarafından çıkarılan bu el oyun konsolu gün geçtikçe insanları hayran bırakıyor.El oyun konsolu diye bahsettiğime bakmayın bu alette her şey var.
Oyunun yanı sıra film izleyebilir, müzik dinleyebilir, internete girebilir, kitap okuyabilir ve hatta tv bile izleyebilirsiniz.
Şimdi bu özellikleri tek tek inceleyelim:
Psp de fotoğraf:
.jpeg formatındaki resimleri destekliyor.Fotoğraf makinesi ile çektiğiniz resimleri wallpaper yapabilir, kızılötesi ile yada Wi-Fi özelliği sayesinde internetten başkalarına yollayabilirsiniz.
Muhteşem lcd ekranı sayesinde resimleri %24 e kdr küçültüp , %200 e kdr yakınlaştırabilirsiniz.
Psp de müzik:
Psp de müziği, şarkıları data kablosu yada hafıza kartına direk atabilirsiniz.
PSP’nin ses işlemcisi: Reconfigurable DSPs 128bit Bus 166MHz @1.2V 5Giga Operations/sn. CODEC 3D ses,Çoklu Kanal Synthesizer-Efekt oluşturucu falan filan.
Psp ın desteklediği formatlar sürüm gücellemeleri ile birlikte artıyor.
Size şunu söyleyebilirim Psp de kulaklıkla müzik dinlemek kadar zevkli bir şey yoktur heralde. Muhteşem ses kalitesi ile kendinizden geçebilirsiniz.Harici hoparlör kullanarak etrafınızdakileride hayran bırakabilirsiniz.
Psp de Film:
PSP’de film umd disk(Universal Media Disk) üzerinden izlenmektedir.Psp nin o yüksek çözünürlüklü lcd ekranında film izlemenin de keyfi başka ama yinede insanı hayran bırakan o ses kalitesi..
Psp de tv:
Psp da evinizde kablosuz bi sistem yardımıyla , yada yanına küçük bir aparat alarak her yerde izleyebilirsiniz. Evde kullananlar için tv kablosunu bir aygıta bağlıyorsunuz ve psp ile kablosuz internet gibi kablusuz tv izliyorsunuz.
Psp de oyun:
Bu konuda fazla bir şey söylenemez zaten Psp bunun için üretilmiş :D Wi-Fi özelliği sayesinde 8 kişiye kadar aynı anda oyun oynayabilirsiniz. Zaten Psp nin en can alıcı noktasıda bu. Multi oyun heyecanı.
Psp de internet:
Daha önce defalarca bahsettiğim gibi Psp kablosuz internet özelliğine sahip. İstediğiniz yerden 1-2 km çevrenizde olan herhangi bir kaynaktan internete girebilirsiniz. Psp nin son güncellemelerinin çoğu internet üzerine. Google u arama motoru olarak atamalarıda bunu içinde. Yeni sürümlerde msn bile var. İnsan sırf istediği yerden Msn e girebilmek için alır yha. İnternetin tek bir zor yanı var oda klavye olmayışı ama Psp e ek olarak mini bir klavyede alabilirsiniz.
Psp de video:
Bildiğim kadarıyla Psp sadece MPEG 4 ü destekliyor. Yani illa videoları convertırdan çevirmek zorundasınız.Sürüm güncellemeleri ile yeni formatları destekliyormu bilmiyorum ama bence yakında daha çok formatı destekleyen sürümler çıkaracaklardır.

PSP’NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ


İşlemci: 333 MHz Bant Genişliği: 128 bit LCD Ekran: 480x272 piksel 16.7 milyon renk, 130 bin piksellik, 16:9 formatında TFT aktif Matrix ekran Medya: UMD (1.8 Gbyte) Özellikler: 802.11b kablosuz ağlara bağlanabilme Giriş ve Çıkışlar: USB 2.0, Stereo kulaklık çıkışı, uzaktan kumanda girişi, güç girişi, kızılötesi Desteklediği formatlar: MP3, ATRAC 3plus ve MPEG-4 AAC Bellek: Dahili 4 Mbyte, Memory Stick Duo bellek yuvası, 32 Mbyte Memory Stick Pro Duo bellek de kutusundan çıkıyor Boyutlar: 65 mm x 64 mm x 4.2 mm

Ağırlık: 260 gr


Psp nin fiyatı ise 400-450 ytl arası ama bence bu fiyata değer. Bu fiyata bu özelliklerin yarısına sahip olan bir cep telefonu aldığımız bu günlerde bu fiyat belkide ucuz bile sayılabilir...

0 yorum:

Clicky Web Analytics